Wednesday, April 24, 2013

An article about the book – and its music – in Romanian:


“Insipidul Tsukuru Tazaki si anii sai de pelerinaj”, noul roman al lui Murakami creste vanzarile inregistrarilor cu muzica de Liszt


Noul roman al japonezului Haruki Murakami, lansat cu un imens succes la 12 aprilie, a dus la explozia a vanzarilor de inregistrari ale pieselor pentru pian de Franz Liszt descrise cu lux de amanunte in volumul ‘Insipidul Tsukuru Tazaki si anii sai de pelerinaj’, relateaza EFE duminica.
Haruki MurakamiRomanul, din care s-au vandut deja un milion de exemplare, are chiar titlul inspirat de lucrarea ‘Anii de pelerinaj’ a celebrului compozitor de origine maghiara, iar eroul principal al cartii, care face o introspectie in trecutul sau, este in permanenta insotit de creatiile lui Franz Liszt (1811-1886).
Sunt mentionate in mod special versiunile interpretative ale pianistului rus Lazar Berman. Iar inregistrarile acestuia s-au epuizat deja in Japonia, dupa cum scria ziarul niponi Asahi, care mentiona ca respectivele lucrari se situeaza pe primul loc in topul descarcarilor de muzica de pe internet.
‘Cei care au citit romanul vor sa asculte piesele. Nu exista un precedent similar al unei carti care sa fi impulsionat la un asemenea nivel vanzarile de muzica clasica’, decalat un purtator de cuvant al casei discografice Universal Music, care reediteaza, in mare graba, un CD cu inregistrari din 1977 ale lui Lazar Barman.
Nu este prima data cand pasiunea lui Murakami pentru muzica are un impact asupra cititorilor sai fideli, fiind cunoscut faptul ca trilogia sa ’1Q84′, publicata in 2009 -i2010, a impulsionat considerabil vanzarile inregsitrarilor cu piese pentru orchestra ale cehului Leos Janacek (1854-1928).


Citeste articolul aici: "Insipidul Tsukuru Tazaki si anii sai de pelerinaj", noul roman al lui Murakami creste vanzarile inregistrarilor cu muzica de Liszt - Mediaş Info
Follow us: @mediasinforo on Twitter | MediasInfo.ro on Facebook


Original article here:
http://www.mediasinfo.ro/insipidul-tsukuru-tazaki-si-anii-sai-de-pelerinaj-noul-roman-al-lui-murakami-creste-vanzarile-inregistrarilor-cu-muzica-de-liszt/2013/04/21/#.UXeixb8aA-c

No comments:

Post a Comment